Patera

Patera

Disainer Øivind Slaatto ja Louis Poulseni koostöös on valminud uus rippvalgusti Patera, mille loomisel on inspiratsiooniallikaks olnud loodus. Fibonacci jada ja selle spiraalne muster on inspireerinud ka varasemaid suurkujusid nagu Leonardo Da Vinci, Johan Sebastian Bach ja paljusid teisi. Fibonacci jada on olnud kandvaks ideeks ka Patera loomisel.

Patera kui moodne lühter hõljub nagu majesteetlik keskpunkt ruumis, andes valgust ühtlaselt igas suunas. Esmapilgul tundub see olevat lihtne valge avadega kera, kuid lähemal vaatlemisel tuleb välja korrapärane kaarte, avade ja nurkade süsteem.

Patera annab pehmet ja väga meeldivat valgust, mille saladus peitub ennekõike selle keerukas disainis: valgusti koosneb paljudest erineva nurga all paigutatud avadest, milledest ühed suunavad valgust väljapoole ja teised jälle kaitsevad silmi ebameeldiva pimestamise eest.

Patera sobib ühtviisi hästi kasutamiseks nii söögilaua kohal kui ka kõrgete ruumide nagu trepihallid jne valgustamiseks. Ka nõupidamisruumide laua kohale riputatuna on valgusti omal kohal, sest tänu oma ühtlasele valgusele ei tekita see ebaloomulikke varje inimeste näol.

Patera näol on tegemist ühtviisi nii keeruka kui ka lihtsa valgustiga, mis sulandub nii modernsesse kui ka klassikalisse interjööri.

Valgusti on esialgu saadaval vaid 600mm läbimõõduga, kuid õige pea on sellele lisandumas ka 900mm läbimõõduga variant. Patera valgusallikaks on sisseehitatud LED, 600mm läbimõõduga varianti saab ka E27 sokliga, milles võib kasutada meelepärast lampi võimsusega kuni 200W.

Lisainfot jagavad nii BM Light OÜ kui ka kõik edasimüüjad.

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...