OE Quasi Light

Olafur Eliassonil – ülemaailmse tuntusega islandi-taani kunstnikul, on koostöös Louis Poulseniga valminud uus valgusti OE Quasi Light. Selle suuremõõtmelise valgusti keerukas vormis väljendub hästi Olafur Eliassoni huvi nii geomeetria kui ka valguse vastu. Samuti on tal sarnaselt Louis Poulseniga arusaam, et valguse kvaliteedil on meie elus märkimisväärne tähtsus.

Valgusti jäik välimine alumiiniumist raam moodustab 20 kolmnurkse tahuga hulktahuka ehk ikosaeedri, mille sees omakorda hõljub polükarbonaadist viisnurksete tahkudega kaksteisttahukas. Valgusti raami sees paiknevatest LED-valgusallikatest suunatakse valgus polükarbonaadist sisemise osa peale, mille pealt omakorda peegeldub valgus ühtlaselt kõikjale ruumi.

Olafur Eliassoni loomingus on olulisel kohal idee, et asjad peavad vastu pidama põlvest põlve ning toodetes kasutatud materjalid oleksid taaskasutatavad.

OE Quasi Light´i keerukas geomeetriline vorm laseb vaatajal näha teda erineva suuna ja nurga alt alati erinevana. Oma originaalsuses on OE Quasi Light kindlasti pilkupüüdev objekt ning temast tulev valgus igati Louis Poulseni standardile vastav – pehme, hubane ja räigusevaba.

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...