PH 3½-3 Pendant

PH 3½-3 Pendant

Tähistamaks Poul Henningseni 120. sünnipäeva laseb Louis Poulsen 9.septembril välja uue rippvalgusti PH 3 ½ – 3 Pendant. PH 3 ½ – 3 Pendant põhineb Poul Henningseni 20-ndatel ja 30-ndate aastate algupoolel loodud algupärastel joonistel, kus kandvaks ideeks on nn. „kolme sirmi süsteem“.

Valgusti sirmid on metallist ja nende servad on ümarvaltsitud ning värvitud valgeks, tuues sellega veelgi rohkem esile Poul Henningseni valgustitele iseloomuliku kolme sirmi silueti. Valida on kas rohelise, kollase, punase või valge viimistluse vahel. Need värvitoonid pärinevad Poul Henningseni enda ajastust. Valgustid on värvilised, niisamuti nagu oli värvikas isiksus ka Poul Henningsen ise. Valgusti korpuseosa on aga tehtud vasest, mis ajapikku oksüdeerudes muutub tumedamaks.

Vaatamata sellele, et PH 3 ½ – 3 Pendant on üle 80 aasta vana, võib teda samaaegselt pidada nii kaasaegseks kui ka klassikaliseks valgustiks. Seetõttu sobib ta suurepäraselt eri ajastust pärinevatesse interjööridesse. Ta on ühtlasi nii peen kui ka veidi rustikaalne, nii aktsendiandja ja meeleolulooja kui ka pretensioonitu ja praktiline. Valgus, mida PH 3 ½ – 3 Pendant annab, on hubane ja ei pimesta – täpselt selline, mille poolest on tuntud kõik Poul Henningseni valgustid.

Sõltumata sellest, kas PH 3 ½ – 3 Pendant on sisse- või väljalülitatud olekus – igal juhul annab ta igale ruumile juurde juba pelgalt oma kohalolekuga. Ta on ilus üksinda või grupina, samuti on teda lihtne kombineerida teiste valgustitega.

Poul Henningseni disain on ajatu. Mõningad on ka öelnud, et see on surematu. Täitsa võimalik. Üks on aga kindel – PH 3 ½ – 3 rippvalgusti ilmestab interjööre ka 10, 20 ja 30 aasta pärast.

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...