Louis Poulsen kõvas hoos juba aasta alguses

Louis Poulsen kõvas hoos juba aasta alguses

Alanud aasta on Taani disaini jaoks aasta, mil oma ümmargusi sünnipäevi tähistavad paljud üle maailma kuulsad tooted. Nende seast võiks esile tuua Lego, Arne Jacobseni poolt disainitud Muna-, Luige- ja Tilgatooli ning kindlasti ka Poul Henningseni valgustid PH Artichoke, PH 5 ja PH Snowball. Nad kõik tähistavad oma 60-ndat sünnipäeva.

PH 5 uutes värvides ongi vahest selle aasta alguse üks säravamaid tähti Louis Poulseni valgustite seas. Valgusti, mis tituleeriti prestiizika valgustiajakirja Lighting poolt sajandi parimaks valgustidisainiks, lastakse välja uutes värvides. Värvid on juba tuttavad sügisel esitletud PH 5 Minilt, mis on lühikese ajaga saanud igati hea vastuvõtu osaliseks.

Oma erksate ja rõõmsate värvide poolest silma paistnud Cirque valgustiseeria täienes märksa skandinaavialikuma pehmete halli tooni valgustitega viies tähelepanu värvidelt pigem valgusti vormile.

Louis Poulsen lõi omal ajal Toldbodi seeria valgustid tuginedes filosoofiale – mida lihtsam vorm seda suurem kohaldatavus. Toldbod 120 rippvalgusti uutes värvides toetab seda filosoofiat vägagi ja demonstreerib ehedalt lihtsa disaini võimet adapteeruda erineva keskkonna ja ruumiga. Toldbod 120 näol on tegemist ilmeka näitega sellest, kuidas lihtsa vormi puhul saab lõputult eksperimenteerida nii suuruse kui ka viimistlusega. Alates veebruarist on Toldbod 120 rippvalgusti saadav musta, valge, tumeroosa, helehalli ja sinakashallina.

2015 aastal esmaesitletud ning lühikese ajaga ülipopulaarseks saanud NJP-seeria on saadaval nüüd ka alumiiniumhallina. Nn „arhitekti lauavalgustist“ alguse saanud NJP-seeriast leiame ka põranda-ja seinavalgustid. Senisele mustale ja valgele viimistlusele on lisandunud nüüd ka moderne ja elegantne alumiiniumhall värv, milles on ideaalne tasakaal külma ja sooja tooni vahel.

Veel üks teinegi disainiklassik – 1971 aastal Verner Pantoni käe alt tulnud Panthella Mini lauavalgusti –pälvib tähelepanu sellega, et lisaks juba niigi laiale olemasolevale värvivalikule, on seeriasse lisandunud ka poleeritud kroompinnaga valgusti. Metallist poleeritud kroompinnaga sirmi peale peegelduvad ümbritsevad värvid ja nii on valgusti harmooniline ruumi sobitumine garanteeritud.

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...