Poul Henningseni disainiklassikutel täitus 60

PH Artichoke, PH 5 ja PH Snowball – 60

Poul Henningsen jättis aastal 1958 tugeva jälje disaini ajalukku, luues kolm oma aja kohta täiesti uudset valgustit– PH Artichoke, PH Snowball ja PH 5.

Eriväljalaskena toodetavad  vasest sirmiga PH 5 ja PH 5 Mini ning messingist PH Artichoke on Louis Poulseni kummardus Poul Henningseni kuus aastakümmet tagasi loodud loomingule.

Algupäraselt 1958 aastal Kopenhaageni modernistlikku restorani Langelinie Pavillionen jaoks  loodud  PH Artichoke´i  on erinevas kuues aastakümnete jooksul nähtud nii ühiskondlikes ruumides kui ka paljudes kodudes. Sellel loodusest inspireeritud vormiga valgustil on võime sobituda väga erineva disaini ja  kultuurilise taustaga ruumidesse .

Varem vaid eritellimusel tehtud messingist PH Artichoke lisandub teiste viimistluste kõrvale alates septembrist. Kuni käesoleva aasta lõpuni tellitud valgustitel on ühe lehe peale graveeritud Poul Henningseni initsiaalid, sarjanumber ning tekst  „PH Artichoke – 1958-2018 – Anniversary Editon“. Alates 2019 algusest jääb messingviimistlusega PH Artichoke tootevalikusse kui standardtoode, kuid nüüd juba ilma graveeinguta.

PH 5 on läbi aastakümnete olnud Louis Poulseni tootevalikus enimmüüdud valgusti. Lisaks äsja uuendatud viimistlusvalikule tulevad septembris müügile vask – valge kombinatsioonis PH 5 ning selle väiksem õde PH 5 Mini. See sobitub hästi tänapäevaste interjööridega, kus on valdavalt kasutatud naturaalseid materjale. Nii PH 5 kui ka PH 5 Mini toovad ruumidesse hubasuse ja seda võimendab veelgi  vase ja valge värvi kombinatsioon.

Ajatud klassikud PH Artichoke, PH 5 ja PH Snowball

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...