Poul Henningsen 125

Poul Henningsen 125

Tänavu tähistab Louis Poulsen 125 aasta möödumist Poul Henningseni sünnist. Aastal 1924 alanud koostöö on paljude dekaadide jooksul andnud maailmale hulga disainiklassikasse kuuluvaid valgusteid.

Tänapäeval tuntud ennekõike kui disainerina, kuid tegelikult pigem leiutaja ja kompromissitu uute lahenduste otsijana, on Poul Henningseni käe alt tulnud PH5, PH Artichoke, PH Snowball ning palju muud. Selle märkimisväärse tähtpäeva auks on välja lastud eriversioonina messingsirmidega PH5 Brass ja vasest PH Artichoke Copper Rose, mille lehed on seespoolt õrnroosad. Artichoke Rose Copper on saadaval käesoleva aasta jooksul kõikides standardsuurustes ja ühe valgustilehe peal on graveering Poul Henningseni initsiaalidega ning viitega selle valgusti algupärasele kohale – Langelinie Pavilion nimelisele restoranile Kopenhaagenis. Esimesed „käbid“ riputati just sinna 60 aastat tagasi ja on seal endiselt.

PH5 Brass täiendab juba varem sarjas olnud värvitud sirmidega valikut ja mullu valgusti 60-nda sünnipäeva puhul välja lastud vasest versiooni.

Lisaks nimetatud juubeliaasta eriversioonidele  on nüüdsest paljud PH-seeria klaassirmidega valgustid saadaval ka  messingviimistlusega.

Põhjalikumalt ja pikemalt saab lugeda Poul Henningseni ning tema loomingu kohta Louis Poulseni kodulehelt www.louispoulsen.com

Louis Poulsen Uudised
  • Olafur Eliassoni ja Louis Poulseni koostöös valminud OE Quasi Light on pilkupüüdev ja orig...

  • Flindt Plaza - funktsionaalsuse ja esteetika sümbioos parimal moel...

  • Stockholmi mööblimess on koht, kus esitletakse üsna mitmeid Skandinaavia disainiuuidseid. ...